sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Rosvoilua



Saimme viikonlopun aikaan muistella aikaa lapsuuden ja nuoruuden. (En minä vanha ole siltikään!) Kun pikkuveljeni saapui meille hiihtolomallaan. Etelä Suomessa kun lomat olivat jo nyt viikolla 8. Mieleeni tuluvat lapsuuden aikaiset lempiohjelmat televisiosta, kuten Rosvo-Roope ja Rosvo Ruudolf.



Olin varmaan noin 8vuotias kun elokuvan Rosvo-Roopesta ensimmäisen kerran näin ja tämä suunnattoman surullinen rakkaustarina sai palan kurkkuun ja jäi pitkiksi aikaa lempielokuviin. Olisipa mukava tämä pitkästä aikaa taas nähdä. Toinen rosvo hahmo oli Tsekkiläinen Rosvo Rudolf.



Rosvo Rudolfin Suomalaisena äänenä oli Jukka Virtanen. Muistaakseni lauantai aamuisin klo 8 aikaan tämä ohjelma tuli ja sitä odoteltiin jo hyvissä ajoin,mistä vanhemmat eivät oikein pitäneet,kun näin isompana kyllä tajuaa jo,että viikonloppuna on mukava nukkua edes vähän pitempään...



Muutkin ovat kovasti ihastuneet aikanaan Rosvo Rudolfiin,koska huomasin Facebookissa jopa faniryhmän ja Ylellä oli jopa laitettu toiveita tämän uusimiseen. Hyvä näin!

Toinen suosikki,mitä nykyään saa hyvin mm. dvd:nä. On Myyrä, sekin Tsekkiläistä tekoa. Tätä onkin sitten tullut katseltua ja kalenterina ostettua. Sympaattinen pieni tomera Myyrä.



Rosvoista myyriin. Myös ukkini 80 vuotis syntymäpäivillä oli paljonkin puhetta iästä ja miten aika kuluu kuin huomaamatta. Ukki ja mummo muistelivat miten me, nyt jo 30 ylittäneet lapsenlapset olimme pieniä ja nyt meillä on pieniä naperoita,jotka täyttivät äänillään ja touhuillaan juhlat. Haikeaa, iloista ja ikävä tuli kova,kun muistot taas pinnalla.

perjantai 26. helmikuuta 2010

Burleskia eikö vaan? :)



Keskiviikkona saimme näille korkeuksille harvinaista herkkua eli burleskia! The Tease Queens Tampereelta muutaman ulkomaan lisän kanssa, sulostivat iltaamme. Paikkalle oli jonoa jo ennen klo 21.30 ja saimme huomata jonon vielä pitemmäksi kun pääsimme sissän. Olipa vain mukavaa huomata, että Oululaiset olivat niin sankoin joukoin paikalle lähtenyt. (Jälkeenpäin kuulin,ettei kaikki edes mahtuneet sisään)

Esitys jouduttiin aloittamaan reilusti myöhässä,että saatiin paikka sisälle mahtuneista täytettyä. Sikäli ikävää näin hädin tuskin 150cm ylittäneenä,kun ei juurikaan nähnyt muuta kuin kameraa apuna käyttäen!



Ensimmäisenä aloitti Olivia Rouge Minni Hiirenä joka ikävöi merelle lähteneen Mikkinsä perään. (Pahoitteluni kuvien huonosta laadusta)



Toisena oli upea Loulou D´vil tribuutti Betty Pagelle.



Cherrie A. Dorable oli käymässä karkkimaassa.



Pariisittaren merenneito esitys Miss Anne Thropy



Kitten DeVille Los Angelesista goes Marilyn



Lopuksi koko The Tease Queens yhteisesityksessään shoppailun iloista.



Lopuksi olivat kaikki,myös illan pick up tyttönä mukana ollut Elsa neitonen saivat raivoisat suosionosoitukset. Ihanaa, vielä pääsemme täällä nautiskelemaan burleskista ainakin kesällä... :)

keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Kooky gems päivän piristeeksi


Tämä ihana koru on huomenna saapumassa postilaatikkooni! Tuskin maltan odottaa postin tulemista. Tilasin tämän Kooky Gems korun ihanaiselta Reetta Kiurulta. Olen jo aikaisemminkin ihaillut hänen tekemiä koruja ,mutta viime Ofelia market tapahtuman aikaan pääsin niitä katselemaan Reetan ollessa myymässä myös siellä.



Olisin voinut kassillisen ostaa koruja,joka väriä ja tyyliä. Hersyvät värit ja osassa minuun niin tehoava naivistiset hahmot ovat kerta kaikiaan suloisia! Mutta matkoilla budjetti on aina tietty,enkä sitä voinut hurjasti ylittää mukaani lähtivät vinyylikorvikset,ei kaulakoru niin kuin kuvassa, rusettikorvikset mustana ja lintuset rintakoru punaisena.



Seuraavaksi haluan bambikoruja ja muita ihania juttuja. Odotan innolla,että nettisivut valmistautuvat. Mutta vinkkinä muillekin näistä koruista pitävistä, niitä voi tilata myös meilinä.

maanantai 22. helmikuuta 2010

Viikon alku mukavan viikonlopun jälkeen ♥



Olipahan vain mukava viikonloppu. Perjantai meni leppuutellessä. Lauantaina sitten menoa ja meininkiä. Oli Pussy Power dj keikka pitkästä aikaa. Tai uutena vuotena viimeksi oltiin soittelemassa levyjä. Päivällä käytiin jo somistamassa ja sitten valmistautumaan iltaan.

Mukana oli myös elävää musiikkia. Tällä kertaa mentiin rockabilly henkeen ja vereen. Nine Lives ja Grady Company hoitivat mallikkaasti soitannat. Ja kummassakin mukana kontrabasso eli läskibasso,mikä kummasti lämmittää basistin vaimon mieltä! :)



Soitto sujui kaikilta hienosti, väkeä oli lähes täysi sali ja mikäs sen mukavampaa. Dj:n osalta saa tyydytystä kun väki tanssaa ja käy jopa kädestä pitäen kiittämässä musiikista. Mukavaa kun kelpaa. Soittolistalla oli mm. Cramps, Wanda Jackson, 5,6,7,8´s, Thee Merry widows, Micragirls, Thee ultra bimboos, Nancy Sinatra, Nouvelle Vague ja paljon paljon muuta,missä vähintään yksi nainen soittamassa.

Tänään oli ihmeen virkeä päivä,vaikka yleensä soittokeikka vähän verottaa vielä alkuviikolla. Mutta onhan kohta taas mukavuuksia tiedossa! Jo keskiviikkona pääsen taas nautiskelemaan kulttuurista. Tänne tulee Tamperelainen The Tease Queens esiintymään ja näille korkeuksille harvemmin saadaan mitään tämän tyyppistä. Siksikin tätä tapahtumaa ei voi jättää väliin. Huomenna siis lippuja ennakkoon hakemaan!



Ei siis pakkaset pääse palelluttamaan kun on niin mukavia asioita mielessä. Mukavaa viikon jatkoa kaikille tasapuolisesti! ♥

perjantai 19. helmikuuta 2010

Kirjoja, levyjä ja leopardia


Eilinen kirjastossa käynti sai minut lainaamaan pitkästä aikaa kirjoja! Hih,huvittavaa sinänsä,eikös niitä juuri sieltä yleensä lainata?! Olin joskus aikoinaan kirjojen suur kuluttaja, mutta se jäi, kun aloitin opiskelut. En uskaltanut päästää itseäni lukemisen makuun,koska pelkäsin opiskelujen jäävän sivu seikaksi. Niin jäivät kirjat,eikä ole sen koommin tullut lainattua kirjastosta kuin lehtiä ja levyjä. Lapsille lukeminen on jäänyt ainoaksi lukemiseksi viime vuosina.

Helppo valinta oli ottaa tuttuja kirjailijoita ja kevyttä lukemista. Eli matkaan lähti Rosa Liksomia ja Charles Bukowskia . Illalla otin sitten mukaani sänkyyn Bukowskia ja uni tuli hyvin. :D Ehkäpä tästä taas aukeaa uusi lukijan ura. Saa ehdottaa uusia kirjailija tuttavuuksia/kirjoja. Olen auttamattomasti pudonnut kärräiltä näissä jutuissa.




Levyjä on tullut lukemisen edestä harrastettua viime ajat. Yllä viimeisiä vinyyli hankintojani. Suurena osana levyhankintoihin on ollut Pussy Power . Pääsin mukaan dj toimintaan, aikaisemmin fanittamani dj kaksikon mukaan. Tai toisen muuttaessa kaupunkia. Eli lyhyesti naiset soittavat naisia vinyyliltä. :) Lauantaina pääsemme taas soitto puuhiin ja sitä tässä jo kovasti odottelen.



Iltamissa on myös kaksi rockabilly orkesteria ja tyyli musiikissa,että pukeutumisessa ja somisteissa on sen mukaista. Leopardia ja Wanda Jacksonia . Myös tyllihametta ja kellohelmaa.



Otsatukan olisin halunnut tyyliin Betty Page ,mutta tyydyin siihen, mitä itse osasin. Hyvä tuosta tulee, kun vähän käyttää suoristusrautaa. :)



Kuvaan tuli ennemminkin kamera kuin otsatukka,mutta saa tuosta jotain käsitystä. :)

Kevät ei vielä tullutkaan,vaikka antoi jo hieman ymmärtää. Pakkasta aamulla -26. No, villahousut jalkaa ja ulkoilemaan! Näin teen minäkin ja huomenna jaksaa rokata.

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Keskiiviikko


Päivä taas takanapäin,ainakin kohta. Pään värjäys ja pitkä lenkki takana. Nyt vain taas nälkä kasvaa syödessä,eli otsatukan leikkuu kaihertaa mielessä. Jos oikein innnostun,saatan sapsaista itse lyhyemmäksi. Kovasti olen yrittänyt kasvattaa pitemmäksi ja nyt kun se on pitempi,tympäännyn kun se on silmillä... Haluaisin seuraavanlaisen otsatuka tai sitten uudestaan v-mallisen,mikä oli ennenkin.


Väliin pitää huomauttaa,että lisäilen väliin myös kuvia, jotka eivät välttämättä millään lailla kuulu tekstien yhteyteen. "Lapsi on terve, kun se leikkii" pätee tähän. Sain joululahjaksi uuden pokkarikameran ja siitä on iloa riittänyt. Kuljen nykyään joka paikassa kameran kanssa,vielä on vain opettelussa kuvaaminen kun ihmisiä ympärillä. Sitäkin olen jo harjoitellut. Sen kautta,viime aikoina olen usein törmännyt katseisiin,että mitähän tuokin noita puskia kuvaa,hih!






Kokeilen joka puolella ja haluan tutustua tähän niin hyvin kuin se mahdollista,ilman kummempaa koulutusta. :D Tällä hetkellä kuvaus tapahtuu pääasiassa kotona ja lähiympäristössä. Yllättävän hyvin löytyy kuvattavaa ja väliin huomioi asioita kameran kautta erilailla,mikä on aina virkistävää.

tiistai 16. helmikuuta 2010

Hiusasiaa ja leffaa

Kirpakkaa pakkaskeliä tänään. Eilisen sauva kävelyn jälkeen olo on aika lenkkeillyt! ;) Hyvä olo, mutta hieman jäseniä ja lihaksia (?!)kolottaa. Pidänkin tänään virallisen löhöily päivän liikkumisen suhteen.



Olen siirtänyt jo pitkään kuontaloni värjäämistä,laiskottelen sen kanssa,mutta miksäpäs ei,eihän sillä kotona ole mitään väliä ja muualle mennessä voi vetää myssyn tai huivin peittämään. :) Tässä kuva nykyisestä värityksestä:



Olen jo hurja hurjan kauan värjännyt hennalla . Se pitää hiukset todella hyvässä kunnossa ja väriin olen kotiutunut hyvin. Uudenvuoden aikaan tein jotain minulle räväkkää hiusvärien suhteen,värjäsin otsatukan ja hiukan sivuilta mustaksi. Olen kovin tykästynyt tähän hiukan rokimpaan tyylliini. Huomenna olisi tarkoitus karkoittaa juurikasvu punaisella ja perjantaina mustaa otsikseen.



Tätä hennaväriä olen viime ajat käyttänyt,mieluummin oisin kuitenkin jatkanut kymmenen vuoden tuttavuuteni Urtekramin hennavärin kanssa,mutta jostain syystä sitä ei enää ole saanut aikoihin. No, tummaa teetä sekaan ja saamme hiukan punaisemman värin. Musta oli viimeksi kestoväri,mutta nyt en raaski ostaa sellaista ja tästä LaRiche Directions voi värjätä usemman kerran,koska se ei mene vanhaksi,vaikka purkki on avattu. Eri asia miten musta väristä tulee,mutta ehkä haalistuu mukavammin kun on sävyte.

Kävimme tänään perheen kanssa pitkästä aikaa elokuvissa. Risto Räppääjä ja polkupyörävaras oli kyseessä. Kovin oli värimaailmaltaan rikas elokuva,muuten ehkä hiukan liian samanlainen kuin edellinen. Pääasia,että lapset tykkäsivät ja ei tule kovin usein käytyä ja nekin ovat lasten elokuvia olleet. Päätimme,että pian käymme mieheni kanssa elokuvissa, aikuisten elokuvissa. Kunhan tulee katsomisen arvoinen tai saamme aikaiseksi...

maanantai 15. helmikuuta 2010

Kevättä ilmassa ja mielessä




Käsitöitä mahtuu jokaiseen päivään. Tänään sain tyllihameen valmiiksi,enää jäin miettimään,laittaisiko helmaan vielä satiininauhaa somisteeksi vai ei. Riikinkukkokassi virkkautuu mainiosti tv:n äärellä. Kuva olikin jo aikaisemmin mallista. Viimeksi virkaamaani kassi,oli Suuressa Käsityölehdessä ollut malli jenkkikassista. Pitkään aikaan ainoa työ,joka on tarkalleen mallista tehty.






Aurinko tekee ihmisessä ihmeellisiä asioita, niin minullakin. Oli päästävä heti ulkoilemaan ja otinpa jopa sauvat matkaan. En ole koskaan laskenut itseäni väline urheilijaksi,enkä varsinkaan mieluusti, muista kuin lenkkareista, ole valmis maksamaan hurjia summia. Niin tälläkin kertaa,sauvat on kirpparilta ja maksoivat kokonaista 50 centtiä. Oikein ovat sopivan mittaiset ja tupet vain piti lisätä kesäkäyttöön. Hiki tuli, linnut lauloivat sydämensä kyllyydestä ja jopa räystäältä tipahteli vesi. Kevättä siis enteilee. Tosin on pysyttävä realiteeteissä,näillä korkeuksilla tulee joka vuosi ainakin 2 jos ei jopa 3 takatalvea.









Aamu enteili jo hyvää. Aamukävelyllä taivaalta alkoivat pilvet poistumaan ja oli jopa melko lämmintä. -10c on jo ihan lämpöistä kun ei tuule.


sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Hyvää ystävänpäivää! ♥♥♥




Joka vuosi teen hyviä päätöksiä laittaa ystävänpäivä kortit ajoissa,samoin synttä-, nimipäivä ja muut kortit. Ja yhtä lailla joka vuosi olen yhtä saamaton. Ajattelen kyllä ystäviä ja lähimmäisia lämmöllä,ehkä se välittyy muissa teoissa. Oikean postin saaminen on kyllä mukavaa ja tulee aina hyvälle mielle. Ystäviä tulee muistaa myös jokaisena päivänä,ajatuksissa ainakin.






Herttaiset ystävänpäivän leivokset olivat odotelleet eteisen kaapissa perjantaista lähtien, hieman lämmenneinä, mutta NIIN herttaisena ajatuksena. Pojat olivat saaneet pidettyä asian salassa,mikä oli pinnistys pienemmälle. :)






Ystävänpäivä on luultavasti saanut alkunsa muinaisen Rooman Lupercalia-juhlasta, jota vietettiin 14. helmikuuta. Juhlalla kunnioitettiin Junoa, roomalaista naisten ja avioliiton jumalatarta, sekä Pania, luonnon jumalaa. Nuoret miehet kokoontuvat Palatinus-kukkulalla olevaan luolaan ja uhrasivat vuohia ja koiran. Juhlan jälkeen nuoret miehet kulkivat ympäriinsä vuohennahkoihin pukeutuneina ja läiskivät vastaantulijoita vuohennahkaisilla remmeillä. Sen uskottiin lisäävän hedelmällisyyttä.

Kristityt yrittivät lopettaa tämän juhlan 400-luvun lopussa, mutta kun se ei onnistunut, he omaksuivat sen itse. Kristityillä juhla on ollut kahden Valentinus-nimisen kristityn pyhimyksen päivä, mutta ei tiedetä tarkkaan kumpaa Valentinusta on tarkoitettu. Toinen näistä henkilöistä oli roomalainen pappi ja toinen Ternin piispa. Päivä omistettiin Valentinukselle vuonna 350.

Valentinuksen päivän romanttiseen rakkauteen liittyvillä tavoilla ja uskomuksilla on pitkä historia etenkin Englannissa ja Ranskassa, jossa vietettiin jo 1300-luvulla ystävänpäivän juhlia ja rusettiluistelun kaltaisia lemmenarpajaisia. Viralliseksi juhlapäiväksi Valentinuksen päivä julistettiin Englannissa vuonna 1537.

Ystävänpäivää on Suomessa vietetty 1980-luvulta lähtien. Suomen kalenteriin ystävänpäivä on merkitty vuonna 1987. Se on muodostunut toiseksi suosituimmaksi korttipäiväksi joulun jälkeen. Päivän tunnuksena tunnetaan kautta maailman punainen sydän. Suomessa sen huomasi ensimmäisenä Tampereen Sydänyhdistys, joka keksi 1980-luvun alussa yhdistää ”punaisten sydänten juhlan” markkinointikampanjaansa. Seuraavaksi aiheesta kiinnostui Suomen Punainen Risti, joka painatti ensimmäiset ystävänpäiväkortit.

Amerikkalaisesta Valentinuksen päivästä poiketen suomalainen ystävänpäivä on yleisemmin ystävien muistamisen, ei vain rakastavaisten juhlapäivä.

Päivän tunnuksena on punainen (tai vaaleanpunainen) sydän, joka symboloi rakkautta ja ystävyyttä.







Viime yönä tuli taas lisää lunta ja paljon. On ihanaa katsella isojen lumihiutaleiden tippumista taivaalta. Rauhoittavaa.


lauantai 13. helmikuuta 2010



Olisin NIIN kovasti halunnut hiihtää tänään. En ole mikään himo urheilija tai yleensäkin liikkumisen suhteen olen on/off ihmisiä. Kaunis aurinkoinen sää,tosin tuuli melko kylmästi, ja päätös edellisenä iltana sai aamupäivän päättäväisen touhotuksen kurjan lopun. Kun vihdoin kuumat mehut eväinä pääsimme hiihtopaikalle ja kaiken olevan valmista, paukahti suksen side rikki, niin ettei sitä saanut enää kiinni. Että tympäisi! Varsinkin kun ei ole uusiin varaa ja jos kirpparilta haluaa jotain löytää,sitä ei varmasti juuri silloin löydy.



Kotona onneksi mieltä vähän piristi hyvä ruoka ja karkkipäivän herkut. :) Sain jopa tartuttua ompeluksiin. Tyllihameen tekele oli jäänyt harmittavasti kesken tyllin loputtua ja viime viikolla sain sitä lisää haettua. Nyt ovat kerrokset valmiina ja enää päällimmäisen kerroksen kiinnitys uupuu. Sen jätän tosin toiseen päivään.




Mainitsinkin heikkoudestani peltipurkkeihin ja niitä on kertynyt vuosien varrella joka puolelle kotia. Ompelupaikan luota löytyy mm tämä röykkiö peltipurkkeja. Äkkiä mietittynä, kylpyhuone taitaakin olla ainoa paikka,missä peltipurkkeja ei ole. Niihin on niin hyvä säilöä kaikkia pieniä ja isompiakin tärkeitä esineitä.



Lauantai-illan huumaa meillä on jo perinteeksi muodostunut popcornien paukuttelu. :) Eli karkkia ja poppareita ilman ei lauantai päivää tunnista lauantaiksi.