keskiviikko 10. helmikuuta 2010
Eilen innostuin taas kaivamaan pitkästä aikaa vanhat käsityö- ja virkauslehteni. Pölyisiä olivat,kun lukemattomana yläkaapissa olivat olleet. Kirpparilta ja anopilta saatuja lehtiä löytyi vuodesta 1951 alkaen.

Kuvat olivat kauniita ja naiset pukeutuivat huolella. Virkkaus ja ompeluinnostus alkoi taas viriämään laiskan kauden jälkeen. Tosin olen sellainen,etten osaa televisiota katsoa ilman virkkausta tai muuta näprättävää. Nyt tekeillä on kesäksi virkkaamalla kassi, taas... Kasseja, laukkuja ja kenkiä ei ole naisella koskaan liikaa! Kassi oli alunperin toisen kassin alkua,mutta kyllästyin sitä tekemään,niin suunnittelin uuden mallin ja toteutus alkakoon. Löysin virkkaus ohjeen,jota muuntelemalla virkkaan ruutuvirkkauksella kuvasta vain riikinkukon. Tällä hetkellä laukkuun tulossa rottinkikahvat,mutta suunnitelmat tahtovat minulla muuttua tekemisen myötä, joten sen näkee kun laukku on valmis.

Lehdet saavat ideat ja mielikuvituksen laukkaamaan. Harvoin teen mitään suoraan ohjeesta,yleensä vain osan teen ohjeen mukaan,koska harvoin löydän sopivaa kaavaa tai ohjetta,minkä haluaisin toteuttaa sellaisenaan ja tuleepahan sellaista mistä pidän ja vastaan ei tule samanlaista.

1 kommentti:

  1. Voi mitä aarteita nuo lehdet! Ja riikinkukko kuulostaa niiiiin hyvältä. :)

    VastaaPoista